M3H wint selectie de Gaarden

We gaan aan de slag met 400 woningen in Den Haag! Heijmans Vastgoed, Gemeente Den Haag en Staedion werken samen aan de vernieuwing van drie buurten in Den Haag: de Dreven, Gaarden en Zichten. Hier staan veel oudere woningen die net na de Tweede Wereldoorlog gebouwd zijn. Delen van deze drie buurten zijn toe aan vernieuwing. Daarom worden er zo’n 2.000 (sociale) woningen gesloopt in Dreven, Gaarden, Zichten. Maar in totaal komen er 5.500 nieuwe woningen voor terug, waarvan ongeveer 3.000 sociale huurwoningen dus er komen meer sociale woningen terug dan dat er gesloopt worden.

Dreven, Gaarden en Zichten zijn hele groene buurten. Er staan in de drie buurten nu vooral woongebouwen van vier lagen. Door de nieuwbouw in een andere vorm en hoger te maken, kunnen er meer woningen bijkomen en blijft er ook ruimte voor veel groen. Voor een locatie in de Gaarden is M3H geselecteerd als architect.

Het gaat om een nieuwbouwproject van ongeveer 400 woningen, in de sociale huur en middeldure huur. Er komen ook een aantal betaalbare koopwoningen. Ons plan bestaat uit twee bouwblokken met woningen rondom binnenhoven, met gemeenschappelijke tuinen op parkeervoorzieningen. Een poortgebouw en een toren verbinden de blokken.