De Smaragd wint de Zuiderkerkprijs 2016!

Het door M3H in opdracht van de Alliantie ontworpen woon- en werkgebouw de Smaragd heeft de Zuiderkerkprijs 2016 gewonnen.

“De Smaragd is volgens de jury een voorbeeldproject van hoe te bouwen in de stad. De Alliantie heeft middenin de opkomende Indische buurt geïnvesteerd in een bouwblok van hoge architectonische kwaliteit met 102 woningen…. Ontwerpen in de geest van de Amsterdamse School zorgt veelal voor architectonische uitspattingen die niet veel met Amsterdamse School te maken hebben, maar meer met de hang naar een klassiek en traditionalistisch beeld…. De Smaragd laat gelukkig zien dat het ook anders kan. Hier is niet over de top gerefereerd aan een bouwstijl die ons allen aan het hart gaat, maar wordt (er) met gepaste afstand subtiel naar verwezen…. De Smaragd is een aanwinst voor de hele wijk door een ontzettend lastige plek aan de spoordijk een gezicht en een bestemming te geven. Het is een stoer gebouw dat op alle fronten vakmanschap toont.” (Projectenboek 2015-2016)

De Zuiderkerkprijs is de prijs van de gemeente Amsterdam voor het beste woningbouwproject dat afgelopen jaar is opgeleverd. De prijs is op woensdagavond 7 december door Wethouder Eric van der Burg uitgereikt aan de architect en de opdrachtgever van het winnende gebouw.

>‘De Smaragd’ Insulindeweg, Amsterdam

> de Architect