Expositie Amsterdam

Het Luisterhuis is nu te bewonderen in de nieuwe expositie ‘Playing Architecture – het spel om de stad’. Van 10 december 2022 tot en met 28 mei 2023 vind je het Luisterhuis van Machiel Spaan (ontwerp) en Rozalie Hirs (muziek) in het Architectuurcentrum Amsterdam!

De tentoonstelling verkent boodschappen en verhalen in architectuurspellen. Spellen zijn vermakelijk, maar soms ook beperkend. Playing Architecture, gecureerd door Mélanie van der Hoorn en vormgegeven door Dafne Wiegers (AHH), nodigt uit tot verwondering, spel en reflectie. Het heeft een breed scala aan analoge en virtuele spellen met Amsterdamse voorbeelden.

‘Playing Architecture – het spel om de stad’ is een tentoonstelling om te bekijken en om te doen. Welk beeld geven spellen van de gebouwde omgeving en van Amsterdam in het bijzonder? Hoe kaarten ze kwesties als sociale ongelijkheid en dakloosheid aan? Hoe geven ze inzicht in ingewikkelde vraagstukken als vastgoedspeculatie of watermanagement? Wat laten innovatieve, hybride spelconcepten doorschemeren, die kwaliteiten van analoge en digitale spellen combineren?

Eerder dit jaar stond het Luisterhuis ook in het Architectuurcentrum van Wenen. Wil je het Luisterhuis in de nieuwe expositie bekijken? Tickets en meer info over de tentoonstelling via Arcam!