Formats for Living Amsterdam

Per 1 oktober verschijnt het nieuwe boek Formats for Living Amsterdam. Hét boek over de Amsterdamse woningplattegrond. Het is geschreven en samengesteld door Marc Reniers en Jan Loerakker.

Marc start samen met Jan zijn onderzoek naar de Amsterdamse woningplattegrond in 2019 als Architect in Residence bij Arcam. Door de jaren heen verzamelden ze interessante plattegronden en voerden zij gesprekken met experts. In totaal staan er 59 hedendaagse woonprojecten in het boek. Alle projecten zijn gebouwd tussen 2013 en 2023 en zijn te vinden in Amsterdam. Met meer dan 250 gedetailleerde plattegronden dompel je jezelf onder in een breed scala aan ontwerpen. Van microlofts en innovatieve sociale woningen tot weelderige appartementen.

Het boek, vormgegeven door Ricky Rijkenberg, bevat ook een reeks kritische essays die woningbouw in zijn maatschappelijke dynamiek plaatsen. Er staan bijdragen in van Vincent Kompier, Fenna Haakma Wagenaar, Indira van ’t Klooster, Paco Bunnik, Arna Mačkić, Lyongo Juliana, Esther Agricola en Irene Ponec.

Je kunt het boek nu bestellen bij Architectura & Natura!