Hoekenes van start

Goed nieuws: ons project Hoekenes gaat van start! Op de locatie waar nu 88 huurwoningen staan, zullen binnenkort 150 nieuwe woningen verrijzen. We delen graag een eerste impressie van het ontwerp.

Meer sociale woningen terug in de buurt

Project Hoekenes is een voorbeeld van een buurt vernieuwen en verdichten, waarbij de huidige huurders kunnen verhuizen binnen de buurt. Zoals we eerder ook realiseerden met onze projecten in de Indische Buurt. De focus van ons ontwerp ligt op een divers woningaanbod voor zowel starters, gezinnen en senioren.

Het plan is opgesteld door Stadgenoot samen met de bewonerscommissie en !WOON. De bewonerscommissie bestaat uit een aantal huurders uit deze buurt.

Definitieve plannen en sociaal plan

De plannen voor Hoekenes zijn vastgelegd in het stedenbouwkundig plan van Hoekenes, dat definitief werd goedgekeurd door het college van B & W van de Gemeente Amsterdam in juli. Daarnaast is er een sociaal plan opgesteld, dat positief is ontvangen door de bewonerscommissie. Dit betekent dat de volgende stap kan worden gezet: het herhuisvesten van de huidige huurders.

We delen later meer over ons ontwerp voor de Hoekenes.