M3H wint selectie Kögllaan Utrecht

M3H is geselecteerd voor het ontwerp van nieuwe woonblokken aan de oostzijde van Utrecht! We werken aan een ontwerp voor twee complexen met huurwoningen aan de Kögllaan in Utrecht, voor Stichting Studenten Groepswoningen.nl en Nijhuis Apeldoorn.

Er komen twee woonblokken met sociale huur-appartementen, middenhuur-appartementen en kamers voor studenten. Ook komt er een ruimte voor maatschappelijke of commerciële doelen.

Het eerste gebouw bevat 11 studentenhuizen, met in totaal 132 studentenkamers in opdracht van Stichting Studenten Groepswoningen.nl. Het andere gebouw bestaat uit 61 sociale- en middeldure huurwoningen voor Woonin en wordt ontwikkeld door Nijhuis Apeldoorn. Nijhuis Bouw wordt voor beide complexen de aannemer.

Eerder dit jaar werd er een inspraakavond voor omwonenden georganiseerd. Daaruit komen een aantal wensen voor de nieuwbouw naar voren. In het najaar van 2023 kun je nog reageren op het Stedenbouwkundig Programma van Eisen. In 2025 moeten, volgens de huidige planning, de twee gebouwen gerealiseerd zijn.