Senang opgeleverd

Afgelopen maand werd ons project in de Indische Buurt, Amsterdam opgeleverd! Senang is een appartementencomplex en telt 118 woningen. De woningen hebben geen gasaansluiting maar een collectieve WKO-installatie. Er is op 200 meter diepte een gezamenlijke bron geboord, die voor de warmte én de koeling zorgt.

Van de 118 huurwoningen zijn 83 sociale huurwoningen en 35 middensegment zijn huurwoningen. Op de hoeken van het gebouw bevinden zich drie bedrijfsruimten. De woningen op de begane grond hebben een voordeur aan de straat. De woningen op de verdiepingen daarboven zijn te bereiken met een lift en hebben aan de achterkant een voordeur aan de galerij. Het gebouw heeft drie trappenhuizen met elk een lift.

Senang is een nieuwbouwproject. Het is een gesloten woonblok aan de Borneo-, Madura- en Sumatrastraat. Het gebouw dat er stond is gesloopt. Een klein deel van de bewoners die hier woonden, verbleven tijdelijk in een wisselwoning en hebben nu een nieuw thuis gevonden in Senang. De overige bewoners hebben ervoor gekozen om eerder te verhuizen, vaak naar een ander (nieuwbouw)project in de Indische buurt.

Met de oplevering van Senang komt een eind aan de transformatie van de Indische Buurt. De Alliantie heeft de afgelopen 20 jaar hier gewerkt aan de vernieuwingsopgave.