Ronald Hooft lovend over De Smaragd

In zijn column Hooftstad in het Parool van 26 februari is Ronald Hooft uitermate lovend over het project De Smaragd aan de Insulindeweg. Al twee keer eerder werden projecten van M3H zeer positief beoordeeld in de column Hooftstad. Hooft schrijft:

‘(…) Het elegante afgeronde kopgebouw aan de spoorzijde telt zes verdiepingen op een dubbelhoge glazige plint, waarin plek is voor winkels en horeca. Degevels zijn afgewerkt met een warme gele baksteen, met een zandkleurige terugliggende voeg. De kloeke, in bentheimer geschilderde houten kozijnen, de stenige balkons aan het lagere deel, en de prachtige metseldetails verwijzen schaamteloos naar de Amsterdamse School, maar zijn desondanks onmiskenbaar eigentijds. Houtwerk van de entreedeuren en stalen doorvalhekwerken zitten strak in de olijfgroene lak.

Ouderwets veel aandacht en zorg zijn uitgegaan naar de detaillering van de plint van de laagbouw. Deze is gematerialiseerd in grindbeton, een materiaal dat vooral geassocieerd wordt met kantoorkolossen uit de jaren zestig en tuinpadtegels uit hetzelfde tijdperk. Die associatie is hier volkomen verdwenen. Sculpturale deuromlijstingen, subtiel verholen brievenbuspanelen en uitgespaarde huisnummeringen; alles verbluffend precies getekend, vakkundig en liefdevol uitgevoerd.

Had ik ze nog allemaal gehad, dan zou ik er nog vijf sterren bij geven.’

>Project De Smaragd Insulindeweg, Amsterdam