Het Boerenhof genomineerd

Met grote trots delen wij dat ons project ‘‘het Boerenhof Krijgsman Muiden’ is genomineerd voor De Bazelprijs! Er zijn in totaal 13 projecten die kans maken op deze architectuurprijs van Gooise Meren.

Over ons ontwerp

We hebben het Boerenhof zo ontworpen dat het goed past in de omgeving aan het IJmeer. Het gebouw bestaat uit 16 woningen. Door de verspringingen in het volume, het afschuinen van hoeken en de schuine kappen voegt het gebouw zich op een natuurlijke manier in het landschap.

Ook qua materiaal hebben we gekozen voor iets wat past bij de omgeving. De gevels zijn van thermisch verduurzaamd gebeitst hout, geïnspireerd op het oude Kruitbos. We kozen voor roestkleurige balkonhekken met een perforatiepatroon, die refereren aan golven in het zand. De parkeergarage is overdekt door het oplopende landschap en is het dek volledig groen bedekt.

Nu het gebouw opgeleverd is, speelt de natuur ook nog een rol. Aan de overkant van de sloot, aan de voet van de dijk, krijgen de bewoners namelijk een gemeenschappelijke tuin met een moestuin en boomgaard.

De Krijgsman Muiden

Het terrein van de voormalige kruitfabriek KNSF in Muiden wordt getransformeerd tot een woongebied met 1300 woningen. In het landschappelijke plan van LA4sale zijn de bestaande watergangen en groenstructuur zo veel mogelijk gehandhaafd en gebruikt om het gebied onder te verdelen in deelgebieden met ieder een eigen karakter. Wij ontwerpen hier een reeks van archetypische huizen, zoals grachtenpanden, appartementen en vestinghuizen.

De Bazelprijs

De Bazelprijs is vernoemd naar de beroemde Nederlandse architect K.P.C. de Bazel. Het wordt uitgereikt aan projecten die uitblinken in architectonische innovatie, duurzaamheid en esthetiek. De prijs wordt georganiseerd door de gemeente Gooise Meren en heeft als doel om uitzonderlijke architectuur in de regio te erkennen en te bevorderen.

De uitreiking vindt plaats op dinsdag 2 juli 2024 in het gemeentehuis van Gooise Meren.