Lezing Woningplattegronden

De basis van elk ontwerp voor een gebouw is de plattegrond. Woningen worden steeds kleiner en steeds meer processen in de bouw worden gestandaardiseerd. Wat betekent dat voor de kwaliteit van woningplattegronden? In de publicaties Formats for Living Amsterdam en Woningplattegronden analyseren ontwerpers de ontwikkeling van plattegronden en staan zij stil bij recente ontwikkelingen, zoals de impact van installaties op kleine woningen en het belang van vindingrijkheid. Een goede woning hoeft niet groot te zijn, maar wanneer is een plattegrond goed?

Marc Reniers en Jan Loerakker (Loerakker Olson) geven op 8 februari een lezing bij Pakhuis de Zwijger over hun boek Formats for Living Amsterdam. Door de jaren heen verzamelden ze interessante plattegronden en voerden zij gesprekken met experts. De resultaten verwerkten ze in het boek, met meer dan 250 gedetailleerde woningplattegronden. Tijdens de lezing bespreken ze wat de ontwikkelingen zijn van de Amsterdamse woningplattegrond in de afgelopen 20 jaar.

Bekijk via de volgende link het hele programma van Arcam en Pakhuis de Zwijger. En boek gratis een plek voor 8 februari!