Nieuwbouw Thak Utrecht van start

We hebben een ontwerp gemaakt voor Thak: de twee nieuwe woonblokken midden in een park in Utrecht. In opdracht van Portaal en Woonin worden hier 349 sociale- en middenhuurappartementen gerealiseerd. De drukke verkeersweg Thomas à Kempisweg in Utrecht verandert met dit plan naar een groene omgeving.

Samen met Flux landscape architecture ontwikkelde we het stedenbouwkundig plan. Het huidige Thomas à Kempisplantsoen maakt plaats voor twee woongebouwen. De huidige woningen worden gesloopt, Dura Vermeer zal de twee nieuwe woongebouwen realiseren. Omwonenden hebben afgelopen jaren meegedacht over het ontwerp van de nieuwbouw en de openbare ruimte. Het wordt een mix aan woningtypen, waar jong en oud fijn samen kan wonen. De verouderde wijk krijgt in het nieuwe plan meer woningen en veel ruimte voor groen. Het park vloeit tussen de organisch gevormde gebouwen door.

Het project lag even stil. Dat had te maken met de geur-uitstoot van de Jacobs Douwe Egbertsfabriek. RTV Utrecht deed daar vorige week nog verslag over. Nu de gemeente en de Jacobs Douwe Egbertsfabriek hierover afspraken hebben gemaakt, gaan de nieuwbouwplannen verder. In deze video van Woonin krijg je een introductie op het project.

Verwante projecten