Preview party Lariks

Vorige week vond de Preview Party van ons project Lariks plaats. De genodigden werden ontvangen met een warm kopje koffie en konden binnen kijken in het bijna opgeleverde gebouw. Veel enthousiaste reacties over het gebouw. Ook van Sjoerd Soeters, de oud-supervisor van de Houthavens. Hij vertelt tijdens het evenement over hoe zijn visie van twintig jaar geleden gerealiseerd is in de Houthavens en hoe dat zich ook uit in Lariks.

In Lariks komen 102 friends-woningen. Dat is een nieuw woonconcept van Lieven de Key, waarin drie starters een woning delen. Ze worden gematcht door de woonstichting. Elke starter huurt een kamer met eigen badkamer. De kamers zijn even groot. Samen delen ze een woonkeuken. Olivier Smink van Lieven de Key vertelt de gasten meer over dit bijzondere woonconcept. “We hebben zelfs wachtlijsten om te mogen wonen in dit mooie gebouw. Het concept dat je betaalbaar kunt wonen midden in de stad, dat trekt veel jonge mensen aan. We hebben mensen vanuit allerlei stadsdelen bij elkaar gezet. In Lariks en het blok ernaaast komt veel ruimte voor ontmoeting, zoals een gemeenschappelijke woonkamer. Dat is fijn voor jonge mensen die voor het eerst op zichzelf gaan wonen.”

De gasten worden opgesplitst in vier groepen en krijgen een rondleiding door het gebouw. We starten in de binnentuin, die over enkele maanden helemaal groen zal zijn. Elke groep kan een kijkje binnen nemen in een friends-woning en in een zelfstandige 2-kamerwoning. Deze zijn toegewezen aan jongeren met maatschappelijke beroepen in het onderwijs en in de zorg.

Met gemeenschappelijke voorzieningen, een horecaruimte aan het plein, een aantal bedrijfsruimtes én een parkeervoorziening geeft het gebouw ook veel terug aan de buurt.

Het Parool, Arcam en de Architect noemden Lariks eerder al een gebouw om naar uit te kijken in 2023! Bekijk hieronder de sfeerimpressie van de preview party.

Oplevering voor de eerste groep bewoners staat gepland over een paar weken, de rest kan er waarschijnlijk over 4-5 weken in.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.