Woonblokken Sniepkwartier opgeleverd!

Het Sniepkwartier vormt het sluitstuk van de nieuwbouwwijk Plantage De Sniep aan de oostkant van Diemen. M3H heeft twee woonblokken ontworpen: blok M en T. De woningen variëren in oppervlakte van 50 m² tot 115 m². Alle woningen beschikken over een buitenruimte en de bewoners kunnen daarnaast gebruik maken van de gemeenschappelijke binnentuinen.

De gevels zijn in een interactief proces ontworpen door de architecten Wouter Kroeze en Sebastiaan van Heusden (M3H) met Milad Pallesh, Ard Hoksbergen en Ivar van der Zwan (Workshop Architecten) onder begeleiding van Machiel Spaan van M3H. Twee mooie gemêleerde bouwblokken die zowel samenhang als diversiteit uitstralen, zijn het resultaat. Ieder gebouwdeel heeft een eigen identiteit, maar sluit ook aan op de al aanwezige bebouwing en de landschappelijke en stedenbouwkundige lijnen.

Er is in het ontwerp veel aandacht besteed om bewoners te stimuleren om zich te vervoeren met fiets of OV. Zo rijdt de tramlijn 9 (richting Amsterdam) om blok T heen. Binnenkort publiceren we meer projectinformatie op de website; houd deze dus goed in de gaten!