De laatste loodjes

Aannemer Vink bijna klaar met de bouw van het project Senang in de Indische Buurt, Amsterdam Oost. In totaal worden er 118 sociale huurwoningen en 3 bedrijfsruimtes opgeleverd! Daarmee komt er na 20 jaar een einde aan de transformatie van deze buurt.

In opdracht van de Alliantie hebben we dit stedelijke vernieuwingsproject ontworpen. Het is een compact, driehoekig bouwblok met buitengevels van roodbruin metselwerk passend in de buurt. In het blok bevindt zich een verrassende binnen ‘binnenwereld’, een hof met houten gevels en witte, rondlopende galerijen rondom een collectieve tuin. Zodra de gevels klaar zijn zal de tuin worden aangelegd. Oplevering voor de zomer.

Senang is een van de drie gebouwen (de Smaragd, Soendablok en Senang) die M3H heeft ontworpen in dit stadsdeel. Een groot deel van de 19e-eeuwse bebouwing is behouden gebleven bij de transformaties. Onze ontwerpen voor de nieuwbouw zien we daarom als duurzame stadsreparaties, waarbij we de buurt verbeteren en de woningen laten  aansluiten bij de wensen van de huidige tijd.