Start bouw Soetedendaalseweg

De bouw is gestart van ons project aan de Soetendaalseweg in Rotterdam. Wij hebben een ontwerp gemaakt voor een woongebouw met zo’n 50 nieuwe woningen, in opdracht van Woonstad.

Vorig jaar zijn er woningen en bedrijfsruimtes gesloopt om plaats te maken voor de nieuwbouw. Er komen meer woningen voor terug. Het worden driekamerwoningen voor mensen met een middeninkomen.

Buurtbewoners mochten tijdens bewonersavonden hun mening te geven over het ontwerp van de nieuwe woningen, maar ook om zorgen te delen. Zij vertelden dat ze graag meer elementen wilden zien in het ontwerp die aansluiten bij de rest van de buurt. Dat hebben we meegenomen in ons ontwerp.

Onderdelen van het oude gebouw komen ook terug in het nieuwe woongebouw. Zo behouden we het historische karakter van deze plek. Ook zorgen over geluidsoverlast hebben we opgelost, door gebruik te maken van een handige galerij indeling en geluidsabsorberend materiaal.

Op 19 december 2023 werd door wethouder Chantal Zeegers en Woonstad bestuurder Mohamed el Achkar de eerste paal geslagen! Het is onze eerste paal in Rotterdam. Ook een heugelijk feit. Het woongebouw in opdracht van Woonstad Rotterdam wordt gebouwd door aannemersbedrijf Riz Bouw uit IJsselstein. In de tweede helft van 2025 is de oplevering.

Visualisatie van het nieuwe woongebouw