Bijna klaar!

Begin 2023 wordt Lariks opgeleverd! Zoals je ziet staan de eerste plantenbakken al en wordt de gedeelde binnentuin aangelegd. Over een paar maanden is dit een groene oase met ruimte om te sporten.

In totaal komen er in de Amsterdamse Houthavens 102 semi-zelfstandige jongerenwoningen. Hiervan wordt het merendeel ‘friends-woningen’. Dat is een woonconcept van De Key, waarin drie starters een woning delen. Elke starter huurt een kamer met eigen badkamer en deelt een gemeenschappelijke ruimte. Voor ons interessant om aan de slag te gaan met zulke woningplattegronden. De toekomstige bewoners zijn vrijwel allemaal geselecteerd en hebben positief gereageerd op hun toekomstige woning.

Het ontwerp is een eigentijdse vertaling van de Amsterdamse School architectuur. Dat is bv. te zien aan de baksteenarchitectuur met bijzondere motieven en terugvouwende metselwerk vlakken. Net als bij Amsterdamse School zijn de gevels onderling sterk verschillend, maar vormen ze ook een samenhangend blok.

Naast woningen komen er ook bedrijfsruimten in het gebouw. Verder zitten er twee grote fietsenstallingen, een parkeergarage en een gemeenschappelijke wasruimte in het gebouw. Lees hier meer over ons ontwerp voor Lariks.