Update New Brooklyn

Het schiet al aardig op met de nieuwe woonwijk New Brooklyn in Almere. Een deel is al klaar, maar er wordt nog hard gewerkt aan 1.400 woningen. Fase 1 is in het najaar van 2022 opgeleverd, in 2024 worden bouwvelden opgeleverd uit de tweede fase…

In dit artikel van Stedenbouw – uit december 2023 – vertelt projectleider Henrico Kroes, van Nijhuis Bouw, over het project en hoe het er nu voor staat. Lees het item hier.

Over het project

New Brooklyn wordt een stedelijke buurt in het Europakwartier, Almere. Typerend voor de woonwijk zijn de referenties naar het Amerikaanse straatbeeld, zoals het bekende trappetje naar de voordeur. Het bouwen van dit soort woningen is goed haalbaar omdat de gemeente de straten hoog gaat aanleggen.

Er komt een mix aan woningen: sociale huur, markthuur en koop. De type woningen staan kris kras door elkaar, zodat je echt een menging krijgt. In totaal komen er in New Brooklyn ca.1400 woningen, grotendeels ontworpen door M3H en INBO. Het project wordt in fases opgeleverd door Heijmans Bouw en Nijhuis Bouw Apeldoorn.

Wandel alvast virtueel door de wijk wandelen met de tool op de project website (scroll naar onder).