Interieur Woonhuizen, Utrecht en Arnhem

Onze ontwerpen voor verbouwing en inrichting woningen, voor meerdere particuliere opdrachtgevers. Daarbij hebben we twee belangrijke vertrekpunten. Enerzijds zijn er de behoeften en wensen van de opdrachtgever. Anderzijds zijn er de ruimtelijke randvoorwaarden van het bestaande gebouw. Samen vormen deze het kader voor onze ontwerpen.

De wensen van een opdrachtgever vertalen we naar een goed ruimtelijk programma voor het interieur. De woonruimte verbeteren we en delen we slimmer in. Met ons ontwerp houden we ook rekening met eventuele (verborgen) toekomstige woonwensen. Vervolgens vertalen we het ruimtelijke programma naar een ontwerp, waarbij de keuzes steeds weer worden teruggekoppeld naar de opdrachtgever.

Ontwerpen voor verbouwing en inrichting van woningen, dat gaat om het optimaal benutten van de context. Daarmee doelen we op de context van de situatie en de omgeving. Zoals de bezonning, het uitzicht, het contact met de straat en de buitenruimtes. Maar het gaat ook om de context van de bestaande ruimtelijke, architectonische en bouwkundige kwaliteiten – zoals de sfeer en de materialisatie van het bestaande gebouw.

We herhalen de bestaande kwaliteiten niet, maar vertalen ze op een eigentijdse manier. In ons ontwerp maken we veel gebruik van tegenstellende elementen. Door het gebruik van tegenstellingen benadrukken we bestaande kwaliteiten. Door deze manier van werken ontstaat een op maat gemaakte woning voor de opdrachtgever en die tegelijkertijd recht doet aan het bestaande gebouw en de context.

Het gaat om een interieur ontwerp voor woonhuizen in Arnhem, Utrecht, De Bilt en Amsterdam. In de projectdocumentatie laten we de details zien va onze ontwerpen zien voor de verbouwing en inrichting van de woningen.

interieurs-woonhuizen-web-arnhem-2
Een wastafel voor groot en klein, interieur van Nispenstraat, Arnhem
interieurs-woonhuizen-web-arnhem-1
Badkamer, interieur van Nispenstraat, Arnhem
interieurs-woonhuizen-web-woonboot-marc-1
Woonkamer en keuken, interieur woonboot, Utrecht
interieurs-woonhuizen-web-prof-1
Een boekenkast, interieur Profzolder, De Bilt
interieurs-woonhuizen-web-fokke-2
Een kastenwand tussen slaapkamers en kleedruimten, interieur woonhuis, Amsterdam
interieurs-woonhuizen-web-badkamer-genet-2
Badkamer, interieur woonhuis, Amsterdam
Ontwerpteam
Jeroen Caderius van Veen, Wouter Kroeze, Marc Reniers, Machiel Spaan, Koosjan van der Velden
Omschrijving
Interieur verbouwingen
Opdrachtgever
Diverse particuliere opdrachtgevers
Functie
Wonen
Type
Renovatie
Schaal
Interieur
Proces
Integraal
> Download de projectdocumentatie Interieur Woonhuizen