Het Parool tipt Lariks

Na Arcam en de Architect NL kijkt ook Het Parool uit naar de oplevering van ons project Lariks! De redactie van het Parool heeft een lijstje samengesteld van 10 gebouwen om naar uit te kijken dit jaar.

Een heel mooi gebouw, op een bijzondere plek, voor een bijzondere doelgroep. Het ontwerp is een eigentijdse vertaling van de Amsterdamse School architectuur. Dat is te zien aan de baksteenarchitectuur met bijzondere motieven en terugvouwende metselwerk vlakken.

Het gebouw is ontworpen voor Woonstichting Lieven de Key en gebouwd door Hillen & Roosen. In Lariks komen 102 jongerenwoningen. Hiervan wordt het merendeel ‘friends-woningen’. Dat is een woonconcept van De Key, waarin drie starters een woning delen. Elke starter huurt een kamer met eigen badkamer. De kamers zijn even groot. Samen delen ze een ruime woonkeuken. Naast de semi-zelfstandige woningen, bouwt Lieven de Key zelfstandige 2-kamerwoningen voor jongeren. Deze zijn toegewezen aan jongeren met maatschappelijke beroepen in het onderwijs en in de zorg.

Met gemeenschappelijke voorzieningen, een horecaruimte aan het plein, een aantal bedrijfsruimtes én een parkeervoorziening geeft het gebouw ook veel terug aan de buurt. Lariks is een van de tien opvallendste gebouwen in Amsterdam (betaald artikel) die dit jaar verrijzen volgens het Parool.