Lariks genomineerd voor Amsterdamse Nieuwbouwprijs

Hoera, Lariks is genomineerd voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2024! Tien projecten maken kans om als winnaar gekozen te worden als beste nieuwbouwproject door het publiek.

Over Lariks

Dit bijzondere gebouw geeft jonge Amsterdammers een plek in de stad. Het opvallende gebouw is gerealiseerd in samenwerking met Woonstichting Lieven de Key en gebouwd door Hillen & Roosen. Het vormt een eigentijdse interpretatie van en eerbetoon aan de Amsterdamse School architectuur. Dat is te zien aan de karakteristieke baksteenarchitectuur met verfijnde motieven en terugvouwende metselwerkvlakken.

In Lariks zitten 102 woningen, voornamelijk bestaande uit ‘friends-woningen’. Elke bewoner heeft een eigen kamer en deelt een woonkeuken. Daarnaast zijn er zelfstandige 2-kamerwoningen beschikbaar voor jongeren die actief zijn in maatschappelijke beroepen zoals onderwijs en zorg. Midden in de Houthavens in Amsterdam geeft het project jongeren de unieke kans om betaalbaar te kunnen wonen. Met gemeenschappelijke voorzieningen, een horecaruimte aan het plein, een aantal bedrijfsruimtes én een parkeervoorziening geeft het gebouw ook veel terug aan de buurt.

Het Parool benoemde het project tot een van de tien opvallendste gebouwen in Amsterdam en het dong ook mee voor de Gouden A.A.P. 2024!

Over de prijs

Amsterdamwoont.nl organiseert samen met AT5, de gemeente Amsterdam en Bouwend Nederland voor de 17de keer op rij de Amsterdamse Nieuwbouwprijs. Dit jaar deden 78 projecten mee. In de voorronde nomineert de jury de beste 10 projecten. Ons project Lariks is één van deze tien. De prijs wordt door wethouder Reinier van Dantzig op zaterdag 8 juni uitgereikt.

Wat vind jij het beste of mooiste nieuwbouwproject in Amsterdam van het afgelopen jaar? Doe mee aan de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2024 en stem op jouw favoriete project. Stemmen kan tot donderdag 6 juni a.s.

Breng hier je stem uit!