Amstelveense architectuurprijs

Ons project Villa Look is genomineerd voor de Amstelveense Architectuurprijs 2023! Een vakjury heeft de genomineerden bekend gemaakt voor de Amstelveense Architectuurprijs. In de categorieën ‘woningen’ en ‘utiliteitsbouw’ zijn er in totaal 17 gebouwen genomineerd. Tijdens Avond van de Architectuur worden de mooiste architectonische bouwwerken van Amstelveen geëerd en worden de winnaars bekend gemaakt.

Villa Look, de sculpturale villa, heeft een beige-wit bakstenen gevel. Opvallend aan het ontwerp zijn het raster van de witgrijze van Westerwalder klei gebakken bakstenen, de vlakken gevuld met houten latten en de royale raampartijen. We hebben ervoor gekozen om de zijden van de woning verschillend te ontwerpen. De straatzijde is meer ingetogen en aan de tuinzijde is het gebouw juist meer sculpturaal.

De verschillen zijn goed te zien aan beide zijdes. Villa Look manifesteert zich namelijk aan de straatzijde als een bakstenen volume met lange horizontale raamopeningen met een luifel bij de entree. Aan de tuinzijde transformeert de woning naar een bakstenen raster van kolommen en balken. De openingen die in het bakstenen volume ontstaan, markeren de plekken waar de binnen- en de buitenwereld elkaar ontmoeten. Het zijn buitenkamers die een overgangsruimte vormen tussen de woonkamer, de keuken en de tuin.

Stem op Villa Look (W1 De Schulp 1b) !

Verwante projecten