Bewoners bij start bouw Orangerie

Deze week was de start van de bouw van ons project de Orangerie in Wickevoort. Alle bewoners waren uitgenodigd en aanwezig. De Orangerie wordt een nieuw woongebouw van glas en staal midden in het groen, met een hof op de ondergrondse parkeergarage. In totaal komen er 27 appartementen. Op de foto zie je het gat van de parkeergarage die onder het gebouw komt.

Op het landgoed ontwerpen we in totaal drie beeldbepalende gebouwen en de muur van het landgoed met toegangspoort. Wickevoort wordt ontwikkeld tot nieuwe, groene woonwijk. De Orangerie is een van de bijzondere gebouwen op het landgoed. De lichte woningen kijken uit over het landgoed. Horizontale stalen UNP liggers omkaderen het gebouw, de balkons en de binnentuin.

De woningen worden ontsloten via galerijen aan de groene binnenhof. Deze binnentuin is ontworpen door Landlab met beplanting die subtropisch aan doet met speciale tegelvloer en kleurrijk meubilair. De sfeer van de groene binnentuin is geïnspireerd op een oranjerie waarbij de planten in de zomer buiten staan en in de winter binnen. De binnentuin wordt het centrale punt van het gebouw. Trappen en lift komen hierop uit. Met deze online tool wandel je nu al virtueel, met of zonder VR-bril, door de binnentuin heen!