Bericht 009 april-I 2015 De Smaragd

‘ Escher in de tuin en actie op het dak’

Als ik een rondje maak, begin ik altijd onderaan met fotograferen, meestal op de hoeken van het gebouw. Uiteindelijk wil ik aan het eind van het project de foto’s die ik ongeveer vanaf hetzelfde standpunt heb genomen naast elkaar laten zien. De transformatie in tijd, de groei van een gebouw in de stad. Het eigen maken van de ruimte door de bewoners.

bouwblog-rogier-web-09-1

Vandaag maak ik een overzicht met de Insulindeweg erbij en daarna ga ik via de ‘binnentuin’ door naar het dak. In de binnentuin, nu nog een bouwplek maak een foto van drie mannen, Harm, Robert en Rohan. Statig en trots. In het midden sta ik ineens voor een soort Escher achtige installatie lijkt het. Ik maak de foto’s in zwart wit als eerbetoon aan de kunstenaar die onmogelijke bouwsels tekende.

bouwblog-rogier-web-09-2

Op het dak worden het stoere actiefoto’s met Gerard die de kalk zandsteenblokken van de kraan moet lossen op het dak. Kjeld staat beneden en wacht tot hij de volgende lading door kan sturen naar Gerard. Hij moet even wachten krijgt hij te horen via de mobilofoon van de kraanmachinist die hoog boven het terrein zit, even snel een eitje pellen voordat hij door kan. Mooi, hebben wij een minuut om een fotoportret te maken.

bouwblog-rogier-web-09-5