Houten huisjes Schuttersbosch

De bouw is in volle gang van ons CPO project in Schuttersbosch. We werken hier aan de transformatie vanĀ  houten huisjes in Eindhoven.

Het is een gezamenlijk project van M3H Architecten en Bureau Jochem Heijmans, waar eerder al een korte documentaire over verscheen. In Schuttersbosch ontwikkelen CPO de Nieuwe Belgen negen houten woningen die mooi aansluiten bij de al bestaande Belgische woningen in de buurt.

Aan de de bos- en heiderijke zuidrand van de stad, bouwde Philips in 1953 hier eenlaagse woningen. Deze houten systeemwoningen werden bewoond door starters en gezinnen. Kinderen speelden buiten en er was een goed buurtleven. Nu, ruim 60 jaar later, staat een deel van de woningen er nog steeds, maar lijken ze afgedaan. Niets is minder waar!

We maken een ontwerp voor de houten woningen. Een transformatie van de boshuisjes in Schuttersbosch geeft de bestaande woningen een nieuw leven. Het ontwerp doet recht aan de lommerrijke plek en geeft aandacht aan dit cultureel erfgoed. Qua materiaal en qua stijl passen de woningen bij de omgeving.

Door een duurzame restauratie van Schuttersbosch maken we de boshuisjes opnieuw geschikt voor starters en gezinnen. De nieuwe bewoners krijgen een uitgekiend pakket van mogelijke uitbreidingen. Een geheel nieuwe woning op een vrij liggend kavel kan natuurlijk ook.