Landgoed Wickevoort

Bijna klaar… De eerste 83 huurwoningen op het Landgoed Wickevoort Cruquius worden bijna opgeleverd. Het schiet al aardig op met de bouw van landgoed Wickevoort.

Wickevoort wordt ontwikkeld tot nieuwe, groene woonwijk. We ontwerpen hier in totaal drie beeldbepalende gebouwen en de muur van het landgoed met toegangspoort en twee bruggen. Wickevoort is ontstaan naar een stedenbouwkundig plan van Venhoeven CS in samenwerking met Landlab. We werken hier aan verschillende gebouwen, waar – net als in de rest van de woonwijk – natuur centraal staat. Je kan het hele gebied in vogelvlucht bekijken op de website van Wickevoort.

Poortgebouw Noord bestaat uit een groene hof omzoomd door vier natuur inclusieve gebouwen van twee bouwlagen met kap. Het betreft kleine grondgebonden sociale huurwoningen. Deze hebben hun voortuinen en voordeuren aan de hof waar ook wordt geparkeerd. Daardoor ligt het ensemble als een klooster in het groene landschap. Je kunt de individuele woningen niet aan de gevel aflezen. Daardoor hebben de gebouwen een sterk collectieve uitstraling. De woningen hebben de voordeur en tuin aan de binnenhof. De gebouwen hebben, door het strakke ritme van raamopeningen met diepe neggen, een robuuste en kloosterachtige uitstraling.