Start Leeuwesteyn

Vorige week zijn de laatste handtekeningen gezet en nu is de bouw van Leeuwesteyn in Utrecht echt van start! Nu nog een kale vlakte, eind volgend jaar een thuisbasis voor de eerste bewoners…

Thuiskomen in een binnentuin: in Utrecht komt een bijzonder woonconcept. M3H ontwerpt, in opdracht van Mitros en Nijhuis Apeldoorn en in samenwerking met zorginstelling AxionContinu, een woonzorgcomplex waar ouderen zelfstandig kunnen wonen. Er komen in de wijk Leeuwesteyn 94 duurzame appartementen voor senioren en 17 eengezinswoningen. Alle woningen zijn gelegen rondom een gezamenlijke binnentuin.

Het bouwblok is gelegen aan de rand van Leeuwesteyn en grenst aan een park. De buitenzijde van het bouwblok oogt stoer en statig door de diepe metselwerkpenanten en de bijzondere metselwerkverbanden. De bewoners komen niet via de straat, maar via een collectieve poort en binnentuin bij hun voordeur. De binnenzijde van het complex heeft een hele andere uitstraling; de terracottakleurige gevels geven samen met het overdadige groen van de collectieve tuin een frisse en kleurrijke atmosfeer.

De bouw van Leeuwesteyn start in augustus 2023, oplevering staat voor eind 2023 gepland.