Street art New Brooklyn

Street art in New Brooklyn: de muren van ons project in Almere zijn versierd met schilderingen! Illustrator en Visual Artist Daniël Roozendaal heeft het nieuwe blok op kavel A1 gedecoreerd met een kleurrijke muurschildering.

Daniël vertelt over zijn proces: “Ik begon met het aanleggen van een database. Ik verzamelde typische, architectonische kenmerken van Brooklyn New York. De Brooklyn Bridge, de karakteristieke trappen en het reuzenrad op Coney Island. Dat wilde ik combineren met organische elementen, zoals planten en bloemen. Al deze elementen abstraheer ik vervolgens en schuif ik om tot een goede compositie te komen.”

Er komen in totaal drie muurschilderingen van Daniël. New Brooklyn wordt een stedelijke buurt in het Europakwartier. M3H ontwerpt hier, samen met Inbo, 1400 nieuwe woningen. Verschillende woningblokken worden verbonden door een kruisvormig groen gebied. Met ruime voortuinen, trappen en erkers doet de nieuwe wijk denken aan de wijk Brooklyn in New York. De bouw is nog in volle gang.  Oplevering staat gepland voor 2024, maar de eerste woningen zijn al opgeleverd!