Update bouw Lariks

Lariks in de Amsterdamse Houthavens is bijna klaar! Het eerste deel van ons project, voorheen HH3C, wordt bijna opgeleverd.

In totaal komen er in Lariks 102 semi-zelfstandige jongerenwoningen. Hiervan wordt het merendeel ‘friends-woningen’. Dat is een nieuw woonconcept van De Key, waarin drie starters een woning delen. Elke starter huurt een kamer met eigen badkamer. De kamers zijn even groot. Samen delen ze een ruime woonkeuken. Een trend volgens onderzoek van Platform31.

Het ontwerp is een eigentijdse vertaling van de Amsterdamse School architectuur. Dat is te zien aan de baksteenarchitectuur met bijzondere motieven en terugvouwende metselwerk vlakken. Net als bij Amsterdamse School zijn de gevels onderling sterk verschillend, maar vormen ze ook een samenhangend blok.

Het gebouw heeft twee hoofdingangen voor de bovenwoningen. Deze woningen liggen aan de gedeelde binnentuin op de eerste verdieping. Naast woningen komen er ook bedrijfsruimten in het gebouw. Verder zitten er twee grote fietsenstallingen, een parkeergarage en een gemeenschappelijke wasruimte in het gebouw.

De verwachting is dat Lariks eind dit jaar voor een deel wordt opgeleverd en begin 2023 volledig wordt opgeleverd.