M3H Architecten Interieur Mhoom Fashion Hair Lifestyle Amsterdam Jeroen Caderius van Veen, Marc Reniers

Mhoom – Fashion Hair Lifestyle, Amsterdam

We maakten een interieurontwerp voor de nieuwe zaak Mhoom – Fashion Hair Lifestyle. Het is een ontwerp voor een hippe nieuwe kapsalon en kledingzaak ineen, met een stoer en dynamisch interieur. Gebouwd door WHD interieurbouw, in een gerenoveerd pakhuis aan de Wibaustraat in Amsterdam Oost.

Persoonlijke aandacht voor hem en haar. Kwaliteit. Natuurlijke producten en milieuvriendelijk. Dat zijn de sleutelwoorden voor de kapsalon en kledingzaak van Mhoom. We wilden daarom zoveel mogelijk herbruikbaar materiaal inzetten. Dat past bij het karakter van de salon en winkel. En geeft tegelijkertijd een hippe en aantrekkelijke sfeer. In het ontwerp vertalen we dit naar het hergebruik van rubberen fietsbinnenbanden als wandbekleding op onbehandelde wapeningstaalmatten, als plaatmateriaal van geperst fsc-afvalhoutsnippers en als milieuvriendelijke verf.

De verschillende functies van de kapsalon en de modewinkel hebben we op een bijzondere, maar in plattegrond lastige, hoeklocatie georganiseerd. Alle functies zijn in één meubel te vinden. Dus de berging, pantry, toilet, kassa en knipplek zitten in hetzelfde meubel. Daarmee houden we de rest van de ruimte vrij voor de winkel. Het is een belangrijk uitgangspunt van ons ontwerp om de ruimte zo optimaal mogelijk te benutten.

Het door M3H architecten ontworpen interieur bevat stalen roosters als hoofdelement. Eén van de wanden bestaat uit een rubberen fietsbinnenbanden. De rekken in de kledingwinkel zijn opgehangen aan een roosterrechthoek. Deze rekken kunnen door een rails in het plafond verplaatst worden. Door kledingrekken aan rails te hangen, kunnen deze op steeds andere plekken hangen en zelfs helemaal worden weggeschoven waardoor een dynamische en flexibele indeling en gebruik van de ruimte mogelijk is.

De kapperszaak is volledig zwart geschilderd. Dit deel van de ruimte wordt door de roosterwand afgeschermd van het kledinggedeelte. Zo houden we een duidelijke scheiding tussen de twee functies van de ruimte. Voor de verlichting van de creatieve hotspot zijn ledlampen gebruikt.

Ontwerpteam
Jeroen Caderius van Veen, Marc Reniers en Machiel Spaan
Omschrijving
Inrichting kapsalon en kledingzaak
Locatie
Wibautstraat 20, Amsterdam
Aannemer
WHD
Opdrachtgever
Mhoom
Status
Opgeleverd in 2011
Functie
Werken
Type
Renovatie, Transformatie
Schaal
Interieur
Proces
Bouwgericht
> Download de projectdocumentatie Mhoom – Fashion Hair Lifestyle, Amsterdam > Publicaties Mhoom: o.a. deArchitect.nl, Architectenweb en Frame Magazine