Inspirerende werkplekken

Kantoorinterieurs met een opvallende uitstraling: we hebben diverse kantoorinterieurs verbouwd. Vaak bestaat het ontwerpconcept uit werkplekken rondom een bijzonder ‘meubel’ met een opvallende uitstraling. In dit meubel zijn uiteenlopende functies ondergebracht zoals: pantry of keuken, toilet, berging, trap, meterkast, archief, printerplek en boekenkast. Daarnaast geeft dit ‘meubel’ smoel aan het interieur.

Overal hebben we gebruik gemaakt van bijzondere en of ongebruikelijke materialen. Zoals gecapitonneerde pluche, hergebruikte fiets-binnenbanden en Heraklith houtwolcementplaat en kunstgras. De overige kantoorruimte is eenvoudig gehouden met vaak een casco-achtige uitstraling. Op deze manier kan met eenvoudige middelen een groot effect worden bereikt. Er ontstaat een interessant contrast tussen de meer neutrale, ‘standaard’ kantoor inrichting en de bijzondere en verfijnde kwaliteit van het ‘meubel’.

Kantoorinterieurs met een opvallende uitstraling, maar ook met een bijzondere indeling. Door het toepassen van schuifwanden kan je de kantoorruimte flexibel indelen. Ruimten krijgen meerdere functies. Zo wordt ruimte optimaal benut. De keuken gebruik je bijvoorbeeld als vergaderruimte.

Elk kantoor heeft een heldere en frisse uitstraling die past bij de individuele opdrachtgever. Met relatief bescheiden middelen en verhoudingsgewijs eenvoudige ingrepen wordt een representatieve en opvallende uitstraling gemaakt.

interieurs-kantoren-web-4
Grafisch Atelier Fokke en Wubbolts. De wand tussen beide programmatische onderdelen (concentratie en communicatie) van het gebouw bestaat uit een geel volume dat de verschillende faciliteiten herbergt: keuken, toilet, meterkast en bezemberging, archief, monster- en papieropslag, printerblad en boekenkast. Voor dit volume langs schuiven langs beide zijden grijze paneeldeuren van blank gelakte Heraklith houtwolcementplaat in een metalen frame. Deze dienen als scheidingswand, afscherming van de presentatiewanden en als akoestische wand.
igm-kantoor-web-6
Kantoor ‘IGM Ressins’ te Waalwijk. De, twee verdiepingen hoge unit bevat alle voorzieningen (toiletten, berging, pantry , server ruimte, kasten, trappen, etc). De buitenzijde van dit ‘meubel’ is bekleed met rode gecapitonneerde panelen.
INTERIEURS-KANTOREN-WEB-3
Uitbreiding van Pointer Grafische Vormgeving. De ruimtes rondom het centrale meubel zijn met een zekere terughoudendheid gematerialiseerd (grijze asfaltgrindvloer en wit gestucte wanden en plafond). Het centrale meubel is juist zeer uitgesproken gematerialiseerd; de sculpturale ‘gaten’, die een kitchenette, overlegruimte, gemeenschappelijke werkplek en doorgang naar een magazijn bevatten, zijn citroengeel gelakt en de schil van het meubel is van donkergroen kunstgras.
interieurs-kantoren-web-1
Advocatenkantoor Van der Niet, Leiderdorp. Alle gangruimte is door een gekromde houten wand omgevormd tot een ontmoetings- en wachtruimte. Ook de garderobe en balie zijn in dit meubel opgenomen.
Ontwerpteam
Tobias Bader, Jeroen Caderius van Veen, Hans Hammink, Wouter Kroeze, Marc Reniers, Machiel Spaan, Koosjan van der Velden
Omschrijving
Inrichting en herinrichting van bestaande en nieuwe kantoren
Opdrachtgever
Grafisch Atelier Fokke en Wubbolts, GM Ressins, Pointer Grafische Vormgeving, Advocatenkantoor Van der Niet
Functie
Werken
Type
Renovatie
Schaal
Interieur
Proces
Integraal
> Download de projectdocumentatie Inspirerende werkplekken