Woonwijk, Wagenweg, Purmerend

Een gevel vol bloemen! We hebben 70 woningen ontworpen voor de nieuwe groene woonbuurt in Purmerend, in opdracht van Ymere. Het Wagenweggebied wordt de komende 15 jaar getransformeerd van een bedrijventerrein naar een groene woonbuurt. In totaal komen er 46 eengezinswoningen en 24 appartementen ontworpen.

De eengezinswoningen liggen aan de centrale as van het gebied, de Wagenweg wat een langgerekt park wordt. We variƫren een aantal woningen met uitbreidingsopties en geveluitwerkingen. Zo bereiken we de gewenste individualiteit van de grote eengezinswoningen (gbo c.a.160 m2) en zorgen we voor een levendig gevelbeeld.

Het appartementengebouw komt op de hoek van het gebied. Het gebouw valt direct op als beeldbepalend element. Dakvormen en dakopbouwen zorgen voor een afwisselend silhouet in de nieuwe groene woonbuurt in Purmerend. De hogere begane grondverdieping zorgt, samen met de gedetailleerde baksteenarchitectuur, voor een fijne uitstraling. In het metselwerk is een opvallend kunstwerk opgenomen van de Chineese kunstenares Mina Wu.

wagenweg-web-4wagenweg-web-3wagenweg-web-1wagenweg-web-5

Ontwerpteam
Koosjan van der Velden, Marc Reniers, Machiel Spaan
Omschrijving
46 eengezinswoningen en 24 appartementen
Locatie
Wagenweg, Purmerend
Aannemer
Deurwaarder
Opdrachtgever
Ymere ontwikkeling
Status
Opgeleverd in 2010
Functie
Wonen
Type
Nieuwbouw, Transformatie
Schaal
Ensemble, Gebouw
Proces
Integraal
> Download de projectdocumentatie Wagenweg, Purmerend