Bouwfoto’s New Brooklyn

Een korte update van de bouw van New Brooklyn! De tweede fase schiet al aardig op. We namen afgelopen maand een kijkje en delen wat beelden van de bouwplaats.

New Brooklyn wordt een stedelijke buurt in het Europakwartier, Almere. De wijk heeft een stedenbouwkundig plan met verhoogde straten. Met voortuinen met hekjes en hagen, trapjes, erkers, uitstekende dakranden en kaders rondom de kozijnen – doet de nieuwe wijk denken aan de wijk Brooklyn in New York. Er komt een mix aan woningen: sociale huur, markthuur en koop. De type woningen staan kris kras door elkaar, zodat je echt een menging krijgt. In totaal komen er in New Brooklyn ca.1400 woningen, grotendeels ontworpen door M3H en INBO. Het project wordt in fases opgeleverd door Heijmans Bouw en Nijhuis Bouw Apeldoorn.

Het project is opgedeeld in verschillende bouwvelden. De bouwvelden krijgen woningen met verschillende daken. Zo hebben we woningen met platte daken, dwarskappen en lessenaarsdaken ontworpen. Deze diversiteit zorgt voor een levendig straatbeeld. Op de foto’s zie je beelden van de bouw van fase 2. Opvallend aan deze fase zijn de groene accenten, die je later terug ziet in de gevels van enkele hoekpanden uit de bouwvelden. Typerend voor de woonwijk zijn de referenties naar het Amerikaanse straatbeeld, zoals het bekende trappetje naar de voordeur. Het bouwen van dit soort woningen is goed haalbaar omdat de gemeente de straten hoog gaat aanleggen.

Fase 1 is in het najaar van 2022 opgeleverd, in 2024 worden veel bouwvelden opgeleverd uit de tweede fase. Je kunt nu alvast virtueel door de wijk wandelen met de tool op de project website (scroll naar onder) of neem een kijkje op de bouwplaats met deze video van Heijmans.