M3H Architecten Stationsplein Amersfoort Stedelijke Renovatie Woningbouw Baksteen Tobias Bader, Jeroen Caderius van Veen, Marco Henssen, Wouter Kroeze, Marc Reniers, Machiel Spaan, Michel Woud

Drie woonblokken, Stationsplein, Amersfoort

We hebben een uitwerking van het stedenbouwkundig plan gemaakt voor zes bouwblokken aan de noordzijde van het nieuwe Stationsplein in Amersfoort.

De grote verschillen in schaal en maat van de bestaande bouw zijn een belangrijk ontwerpuitgangspunt. Andere uitgangspunten zijn: aangrenzende stedelijke ruimte, verschillende woningtypen, ontsluitingsstructuren en buitenruimten. Dit leidt tot een differentiatie van de verschillende bouwblokken. Het ensemble bestaat uit zes gebouwen met een variatie in ‘baksteenarchitectuur’.

De zes nieuwe bouwblokken aan het Stationsplein Amersfoort worden in fases opgeleverd. De eerste fase, bestaande uit drie bouwblokken aan de oostzijde, is gereed. Het eerste blok is een appartementengebouw ‘op de punt’ met twaalf woningen en bedrijfsruimten op de begane grond. Het tweede blok zijn negen ééngezinswoningen aan de Soesterweg. Het laatste bouwblok zijn tien stadsvilla’s aan de Mondriaanlaan.

stationsplein-web-3stationsplein-web-4stationsplein-web-6stationsplein-web-7

Ontwerpteam
Tobias Bader, Jeroen Caderius van Veen, Marco Henssen, Wouter Kroeze, Marc Reniers, Machiel Spaan, Michel Woud
Omschrijving
Appartementengebouw met 12 appartementen en bedrijfsruimten, 10 stadsvilla's en 9 eengezinswoningen
Locatie
Stationsplein-Noord, Amersfoort
Aannemer
Heilijgers Bouw
Opdrachtgever
NS Vastgoed, Utrecht en Heilijgers Projectontwikkeling, Amersfoort
Status
Fase 1 opgeleverd in 2007
Functie
Werken, Wonen
Type
Nieuwbouw
Schaal
Bouwblok, Gebouw
Proces
Integraal
> Download de projectdocumentatie Stationsplein, Amersfoort