Woonhuizen Bay Window, Woerden

Het ontwerp voor woonhuizen ‘Bay Window’ is geïnspireerd op de beroemde woonhuizen in de Bay Area van de Westkust van Amerika. De woningen hebben verrassende uitzichten op zijn omgeving: het omliggende landschap, de waterplas en de eigen tuin.

Iedere ruimte in het huis heeft zijn eigen uitzicht en licht en zijn eigen relatie tussen binnen en buiten. Iedere ruimte heeft zo een eigen atmosfeer verbonden met het landschap. De verhoogde woonkamer richt zich met een groot hoekraam op het water. De eetkeuken ligt direct aan de is de tuin en het terras. Iedere slaapkamer heeft een eigen ruimtelijke ervaring, uniek licht en uitzicht en een dak- of een hoog raam.

De woningen hebben een split level plattegrond. Alle verdiepingen zijn ruimtelijk met elkaar verbonden. Het trappenhuis is de ruimtelijke route door het huis.  Het huis geeft bescherming, maar biedt de bewoners ook de gelegenheid het landschap en de natuur in volle overtuiging te beleven. De woningen hebben een natuurlijke en warme uitstraling, gevels van baksteen of hout en voegen zich in het landschap.

Voor gemeente Woerden maakten we dit schetsontwerp voor nieuwbouw Woonhuizen ‘Bay Window’.

waterrijk-woerden-2

waterrijk-woerden-3waterrijk-woerden-4waterrijk-woerden-5

Ontwerpteam
Ashkan Hashemkhani, Marc Reniers, Machiel Spaan
Omschrijving
Woonhuis
Locatie
Waterrijk Woerden
Opdrachtgever
Gemeente Woerden
Status
Schetsontwerp
Functie
Wonen
Type
Nieuwbouw
Schaal
Gebouw, Interieur
Proces
Onderzoekend