Nieuw woonhof, Waterrijk, Eindhoven

Een ontwerp voor een woonhof in de wijk Waterrijk in Eindhoven, in opdracht van Bébouw Midreth Ontwikkeling. Het ontwerp is voor een van de ‘stedelijke kamers’ uit het stedenbouwkundige plan van Architectuurstudio Herman Herzberger en Juurlink + Geluk Stedenbouw en Landschap.

Het is een ontwerp voor 57 woningen en 13 woningen aan de (park-)rand van het kavel. De opzet is een rechthoekig hof, dat schuin doorsneden wordt. Rondom het hof staan 57 woningen van 3 bouwlagen, met wisselende beukbreedtes (variërend van 5,10m tot 6,00m).

We zochten naar een balans tussen de collectiviteit van het hof en de individuele woningen. De bakstenen gevels vormen kaders met een diepe negge. Daarbinnen passen we houten betimmering toe. Om de vorm van het hof te benadrukken plaatsen we begroeide houten pergolaconstructies. Het hof is opgedeeld in twee aparte delen.

Met ons ontwerp voor het woonhof in Eindhoven kunnen bewoners kiezen uit een aantal opties aan de voor- en achterzijde van de woning. Zoals uitbouwen, erkers, bloemkozijnen, (Franse) balkons en raamindelingen.

De parkeerplaatsen zijn geconcentreerd. Hierdoor zijn delen van de hoven autovrij zijn. Zo is het een prettige verblijfsplek en veilige speelplek.

 

waterrijk-eindhoven-3waterrijk-eindhoven-7waterrijk-eindhoven-6waterrijk-eindhoven-4

Ontwerpteam
Tobias Bader, Ashkan Hashemkhani, Marc Reniers
Omschrijving
70 Woningen
Locatie
Waterrijk, Eindhoven
Aannemer
Bébouw Midreth
Opdrachtgever
Bébouw Midreth Ontwikkeling i.s.m. BS&P Vastgoed B.V.
Status
Schetsontwerp
Functie
Wonen
Type
Nieuwbouw
Schaal
Bouwblok, Buurt, Ensemble, Gebouw
Proces
Integraal
> Download de projectdocumentatie woonhof Waterrijk Eindhoven