Grote bomen en lage tuinen

Elke maand lees je over een nieuw duurzaam detail van een van onze projecten. De nieuwe stadswijk in Almere staat deze keer in de spotlights.

Grote bomen gaan de straten in Almere sieren: de nieuwe stadswijk New Brooklyn krijgt steeds meer vorm. De voortuinen, trappen en erkers doen denken aan de gelijknamige wijk in New York. Er komt veel ruimte voor groen, zo ook in onze ontwerpen!

De woningen zijn namelijk voorzien van voortuinen, binnenhoven én gemeenschappelijke tuinen. Samen met Inbo zijn de we architect voor de 1400 woningen. Het straatprofiel langs de verschillende bouwvelden varieert; sommige straten liggen tot wel 120 centimeter hoger dan de binnengebieden. Dit levert woningen op met verschillende doorsnedes, hogere verdiepingen en lager gelegen tuinen.

Er is ook veel aandacht voor biodiversiteit in de nieuwe stadswijk. Daarom is de stadsecoloog van gemeente Almere betrokken bij de ontwikkelingen, om ervoor te zorgen dat er een natuurlijke balans komt tussen dier- en plantensoorten. Zo bouwen we samen aan een prettige woonomgeving, waarin groen zorgt voor een thuis voor mens en dier.

De stadswijk is nog in ontwikkeling. Eind vorig jaar werden wel al de eerste woningen opgeleverd.