Houten huizen

Elke maand publiceren we een nieuw duurzaam detail van een van onze projecten. Deze keer: het Schuttersbosch, een bos ten zuiden van Eindhoven. Hier ontwerpt M3H, samen met bureau Jochem Heijmans, acht houten huizen voor de CPO groep De Nieuwe Belg, zeven vrijstaande woningen en een tweekapper.

De woningen zijn volledig opgebouwd uit hout. De draagwanden hebben houtskeletbouwelementen en ook het dak en de dakkapellen zijn van hout geconstrueerd. De gevels en daken worden zeer goed geïsoleerd met een duurzame dampopen isolatie en drie dubbel glas. Wat de woningen ook duurzaam maakt is de manier van verwarmen: de woningen worden verwarmd met een Nilan ventilatie warmtepomp met een geïntegreerde balansventilatie. De houtbouw zorgt samen met de lage temperatuur verwarming voor ademende woningen met ruimten die met weinig externe energie verwarmd kunnen worden.

En niet alleen de binnenkant, maar ook de buitenkant is van hout! De gevels en dakkapellen van de acht huizen zijn met hout bekleedt. De houten latten zorgen ervoor dat de woningen op een eigentijdse manier passen bij de beboste omgeving.

Komende maand start de bouw van de woningen door aannemer Borrenbergs.