Kassen op dak parkeergebouw

Elke maand publiceren we een nieuw duurzaam detail uit een van onze projecten. Deze keer laten we een ontwerp zien voor een parkeergebouw in Tilburg.

Het Fabriekskwartier is in ontwikkeling. Het wordt een autoluwe woonwijk. Daarom is het belangrijk dat er veel ruimte is om de auto’s uit het zicht te parkeren. M3H ontwerpt hier een duurzaam, groen parkeergebouw – met meerdere functies.

In de huidige ontwerp zijn de installaties in de kelder geplaatst, zodat er ruimte is voor groen op het dak. Samen met een lokale ondernemer maken we een groene tuin met kassen waar lokaal voedsel gekweekt wordt. Ook in het parkeergebouw kunnen zich meer functies nestelen. “Misschien wel een fietsenstalling, fietsenmaker en gelegenheid voor sport en spel. Zo maak je van een noodzakelijk kwaad een gezellige plek waar ruimte is voor collectiviteit. Dat is immers waar we met z’n allen naar op zoek zijn,” vertellen Marc en Machiel in een interview met Fabriekskwartier.nl

Naast het parkeergebouw werkt M3H ook aan het ontwerp voor een beeldbepalende woontoren. De toren wordt zo’n 50 meter hoog en is dus vanaf grote afstand zichtbaar.  Het ontwerp sluit qua sfeer aan bij het industriële verleden van de Piushaven.