Vaker met de tram en fiets

Elke maand publiceren we een nieuw duurzaam detail uit een van onze projecten. Deze keer staat ons project in Diemen in de spotlights, waar bewoners worden gestimuleerd om vaker de fiets of tram te pakken.

In de nieuwe woonwijk Plantage de Sniep hebben we twee bouwblokken ontworpen. Met in totaal meer dan 200 huurwoningen. De bewoners maken gebruik van een collectieve binnentuin, een verstilde groene ruimte voor iedereen. Onder de gemeenschappelijke tuin is plaats voor auto’s, zodat deze verstopt opgesteld staan.

Aan de straatzijde is veel beweging. Tussen de twee bouwblokken is de eindhalte van tram 9, Diemen Sniep, die in een lus om blok T rijdt! Het gebruiken van het openbaar vervoer wordt hierdoor heel aantrekkelijk. In een kwartiertje sta je op de Dam of op het perron van Amsterdam CS. De gemeenschappelijke fietsenstallingen van de bewoners van de twee gebouwen zijn op meerdere hoeken direct aan de straten geplaatst achter een gevel met veel glas. Dit zorgt voor zichtbaarheid die het gebruiken van de fiets stimuleert en gemakkelijk maakt.