Vakantietips

Op zoek naar een leuk uitje voor de vakantie? Bekijk onze vakantietips met architectuurroutes door Amsterdam!

We hebben twee routes voor je samengesteld, dwars door Amsterdam Oost en door Amsterdam West. Spring op de fiets of ga aan de wandel tijdens de vakantie. Architectuurcentrum Amsterdam tipte de routes al eerder in hun lijstje met 7 outside the box DIY routes.

Route Amsterdam-West
Start bij: Sparkling Bricks, Lootsstraat,1053 NT Amsterdam
Afstand: ca. 5 km wandel- of fietsroute met:

Bekijk hier de route online of bekijk de kaart hieronder. Handig en gemakkelijk erbij te pakken voor wanneer je onderweg bent. Ter info: klik linksboven bij de onderstaande kaart op het icoontje van een scherm met pijl om de legenda uit te vouwen. Wanneer je inzoomt op een plek zie je een letter en een icoon staan. De letters geven een stop aan, het ‘huis-icoon’ geeft meer informatie over het project.

Download hier de stapsgewijze routebeschrijving, die eventueel mee kunt nemen als print.

Route Amsterdam-Oost

Start bij: Derde Oosterparkstraat,
Afstand: ca. 3 km. Deze wandel- of fietsroute is uit te breiden met een aanvullende fietstocht van ca. 10 km over de Amsterdamse eilanden: Borneo-Sporenburg, Zeeburg en IJburg. Stops in deze route zijn:

Bekijk hier de route online! Handig en gemakkelijk erbij te pakken voor wanneer je onderweg bent. Ter info: klik linksboven bij de onderstaande kaart op het icoontje van een scherm met pijl om de legenda uit te vouwen. Wanneer je inzoomt op een plek zie je een letter en een icoon staan. De letters geven een stop aan, het ‘huis-icoon’ geeft meer informatie over het project.

Download hier de stapsgewijze routebeschrijving, die eventueel mee kunt nemen als print.

 

Liever buiten Amsterdam rondtrekken? Dan tippen we je nog drie woonwijken in ontwikkeling om een kijkje te nemen!

  • New Brooklyn, de nieuwe stadswijk in Almere, waar wij woningen voor verschillende bouwvelden ontwerpen. De eerste fase is opgeleverd en te bekijken. Ook bij de volgende fase valt al het een en ander te bewonderen.
  • Of wandel door nieuwe buurt de Krijgsman in Muiden, waar onlangs onze projecten de Boerenhof en de Nieuwezijds zijn opgeleverd en waar verschillende grachtenpanden en vestinghuizen van ons te zien zijn.
  • Tot slot: Landgoed Wickevoort in gemeente Haarlemmermeer. We ontwerpen hier Poortgebouw Zuid, Poortgebouw Noord, de Orangerie, de muur rondom het landgoed en een aantal bruggen. De bouw is van een groot deel van de projecten nog aan de gang, maar je kunt wel al een kijkje nemen bij het opgeleverde Poortgebouw Noord!